Pažintinis vaikų globos srityje dirbančių darbuotojų vizitas į Estiją

Atgal

Pažintinis vaikų globos srityje dirbančių darbuotojų vizitas į Estiją

2023-05-22

VšĮ Biržų rajono socialinių paslaugų centras nuo 2019 metų, kartu su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie SADM ir Biržų rajono savivaldybės administracija įgyvendino projektą „Vaikų gerovės ir saugumo didinimas, paslaugų šeimai, globėjams (rūpintojams) kokybės didinimas bei prieinamumo plėtra“.
Šių metų kovo mėnesį vykusiame projekto baigiamajame renginyje įstaigos Globos centro padalinys buvo įvertintas kaip vienas iš didžiausią pažangą padariusių ir prie vaikų globos stiprinimo prisidėjusių globos centrų. Biržų globos centras ir rajono savivaldybė apdovanota už budinčių globotojų tinklo išvystymą, taip prisidedant prie vaikų globos sistemos pokyčių per pastaruosius ketverius metus.
Iš viso buvo apdovanoti 9 globos centrai iš esančių 66.
Visi globos centrai, kuriems buvo įteikti apdovanojimai, 2023 m. gegužės 18-19 dienomis  pakviesti vykti į pažintinį vaikų globos srityje dirbančių darbuotojų mainų vizitą į Estiją. Biržams atstovavo įstaigos direktorė Jolanta Jasinskytė, Globos centro padalinio vedėja Vaida Markuckienė, globos koordinatorės Gintarė Lukšienė ir Kristina Grunskienė.
Kelionės metu globos centrų darbuotojai dalyvavo tarptautinėje konferencijoje, kurioje buvo apžvelgta Estijos bei Lietuvos globos sistema, teikiamos paslaugos globėjams (rūpintojams), šeimoms. Pristatyta abiejų šalių paėmimo iš vaikui nesaugios aplinkos ir apgyvendinimo pas globėjus tvarka.
Taip pat lankytasi Talino vaikų globos namuose, kurie veikia SOS vaikų kaimo modeliu, domėtasi šių paslaugų teikimo tvarka.


Paskutinį kartą redaguota: 2023-05-22