VAIKŲ GLOBOS SAVAITĖS RENGINIAI BIRŽUOSE

VAIKŲ GLOBOS SAVAITĖS RENGINIAI BIRŽUOSE

2023-06-20

Tradiciškai pirmąjį liepos savaitgalį Lietuvoje minima Globėjų diena.
Ta proga, visą savaitę, birželio 26 – liepos 2 dienomis, visoje Lietuvoje vyks specialūs globėjų savaitės renginiai – susitikimai, piknikai, pokalbiai su globėjais, filmų peržiūros ir kt.

Renginių metu visuomenei  pasakojama apie globą, jos svarbą, globėjo vaidmenį ir jo prasmingumą bei pagerbiami patys globėjai, padėkojant jiems už globojamus ar užaugintus vaikus.

Kviečiame aktyviai jungtis į vykstančius renginius BIRŽŲ savivaldybėje!

2023-06-26 d. 17.15 val. VšĮ Biržų rajono socialinių paslaugų globos centras organizuoja pasidalinimo vakarą „Auginu ir augu kartu“, kuris vyks Vytauto g. 32, Biržai. Jo metu viską atvirai papasakosime apie globą: kodėl verta tapti globėju, kaip tai padaryti, kokius žingsnius reikės atlikti, kad galėtumėte priimti vaikus į savo šeimą. Susitikime  dalyvaus ne tik globos centre dirbantys specialistai, bet ir savo patirtimi dalinsis budinčios globotojos.

___________________________________________________________________________
2023-06-27 d. 10 val. Globėjų (rūpintojų), budinčių globotojų, įtėvių, šeimynų ir jų globojamų (rūpinamų), įvaikintų vaikų ir visų besidominčių globa (rūpyba) bei įvaikinimu žygis „Pirmyn“, kuris vyks Joniškėlyje. Pagrindinis žygio organizatorius - Pasvalio globos centras, partneriai: Biržų, Kupiškio, Rokiškio, Anykščių globos centrai. Žygiu siekiama atkreipti dėmesį, kad visuomenėje yra dar daug stigmų globos tema, kurios stingdo mūsų širdis, užrakina jas po geležiniu skydu, todėl sieksime tą širdį atrakinti ir  prisidėsime prie visuotinės iniciatyvos „Širdies dulkės“.
________________________________________________________________________________
2023-06-29 d. 9.30 -11 val. Viešinimo akcija „Apie globą – kitaip“. Renginys planuojamas J. Janonio aikštėje (prie fontanų). Renginio metu kviesime suaugusiuosius pamąstyti apie vyresnių nei 10 metų vaikų globą. Šiuo metu Lietuvos globos institucijose gyvena apie 1 380 vaikų, iš kurių daugiau nei 80 proc. sudaro vyresni nei 10 metų vaikai. Pakalbėsime apie mitus, kurie stabdo priimti į savo šeimas paauglius, ieškosime priežasčių, kodėl trūksta paauglių globėjų. Laukiame visų, norime išgirsti jūsų nuomonę.
________________________________________________________________________________
2023-06-30 d. 10-12 val. Atvirų durų diena Globos centre. Visus norinčius sužinoti apie vaikų globą (rūpybą), įvaikinimą, svečiavimąsi, kviečiame atvykti į Globos centrą (Vytauto g. 32, Biržai) diskutuoti globos ir įvaikinimo temomis, supažindinsime su globos centro veikla. Taip pat turėsite galimybe pasigrožėti šeimynos „Po angelo sparnu“ keramikos bei tapybos darbų paroda.
________________________________________________________________________________
2023-07-01 d. Nacionalinis Globėjų sąskrydis Vilniuje, Vingio parke. Planuoja vykti apie 45 asmenis (globėjai ir jų globojami vaikai). Renginio metu Biržų globos centras turės įkurtą paviljoną, kuriame atstovaus savo savivaldybę. Paviljone dalinsime atributiką apie Biržus, organizuosime šventės dalyviams užsiėmimus.



Paskutinį kartą redaguota: 2023-06-20