Teatrų festivalio Panevėžyje atgarsiai

Teatrų festivalio Panevėžyje atgarsiai

2023-05-22

Daugelį metų vykstame į Panevėžio jaunuolių dienos centro organizuojamą Neįgaliųjų teatrų festivalį „Širdys vilčiai plaka“. Šiais metais festivalis vyko 2023 m. gegužės 18 d. Tai buvo jų jau 25-asis organizuojamas festivalis, kuris vyko Panevėžio Muzikinio teatro scenoje.
Malonu, jog mes bendradarbiaujame ir mūsų neįgaliųjų dienos centro teatro trupė pavadinimu „Mes esame“ visuomet kviečiami. Tiesa, gal dvejus metus karantinas koregavo planus, o praėjusiais metais vykome tik kaip žiūrovai. Šis festivalis visada skleidžia pakylėtą nuotaiką ir skatina teigiamas emocijas, virpina malonius jausmus, o kartu teikia jaudulio ir pasitempimo, ugdo pasitikėjimą savimi ir atsakomybę už komandą.
Festivalyje dalyvavo kolektyvai iš Pasvalio, Biržų, Vilniaus, Jonavos, Rokiškio ir Salantų, jungtinė komanda iš Lietuvos, Latvijos, Estijos. Juk teatro kalba universali, kuomet per muziką ir judesį, netgi be žodžių gali atskleisti idėją, mintį, išreikšti norus, jausmus ar išgyvenimus. Neretai ištarti žodžiai gadina kontekstą – gal ne taip supratom, ne tokiu tonu pasakė?! Užsidedame „kaukę“ ir, tarsi pasislėpę po ja, kalbame tai „ką reikia“, o ne tai, ką iš tiesų galvojame.
Pamatėme 10 pasirodymų, kuriuose atsispindėjo įvairios mintys: nors esame skirtingi, bet visi lygūs, galbūt būtina kartais turėti neigiamą patirtį, kad  suprastume, kas yra gerai. O draugystė, meilė  ir palaikymas mums visiems reikalingi, nesvarbu kokie esame ir kur bebūtume. Mūsų pasirodymas „Vasaros linksmybės“ – taip pat apie tai, jog mes kaip ir visi jaučiame, simpatizuojame, mokame džiaugtis, skatiname draugystę ir linksmai leidžiame laiką. Šie metai – debiutas ir iššūkis mūsų naujajai meninio ugdymo vadovei Rimai U. Teko į pagalbą įsijungti ir kitoms darbuotojoms.
Manau, geriausias įvertinimas – gausūs ir palaikantys žiūrovų plojimai ir atgarsiai iš vadovų, jog buvome šio festivalio pozityvo užtaisas, o mūsų vyriška kompanija – „perliukai“. Ar gali būti smagiau?! Na nebent kaip priedas gauta padėka ir saldi dovana, kuri švelniai nugulė Panevėžio jaunuolių dienos centro rankų darbo moliniame dubenėlyje.

Sigita Stapulionytė
2023-05-22


Paskutinį kartą redaguota: 2023-05-22