NAUJI IŠŠŪKIAI

Atgal

NAUJI IŠŠŪKIAI

2023-03-07

2023 m. kovo 4 d. neįgaliųjų dienos centro lankytojai Darius Indriulėnas ir Vestina Januševičiūtė dalyvavo „Let’s join the fight together“ kyokushin karate labdaros turnyre, vykusiame Kauno sporto halėje. Lietuvoje pirmą kartą dalyvavo para karate organizacijos „I - karate Global“ atstovai iš Belgijos, kurie įrodė, jog tatamis yra visiems. Jie jau šeštus metus dirba su įvairias negalias turinčiais žmonėmis. Esame dėkingi Lietuvos Kyokushin Karate federacijos atstovams už suteiktą galimybę parodyti para sportininkų gebėjimus bei supažindinti su para karate metodikos subtilybėmis. Šiame renginyje dalyvavo apie 600 sportininkų, iš jų 6 lietuviai turintys negalią ir 6 Belgijos para sportininkai, kurie dalyvavo kata ir kumite rungtyse.
Karate Kyokushin klubas „Kamuido“ yra para karate „I-Karate-Global“ atstovas „I-Karate-Global“ Lietuva. Į šį klubą kviečiami sportuoti žmones ir su įvairiomis negaliomis. Su šiuo klubu mūsų Centro bendrystė pradeda skaičiuoti jau ketvirtus metus, lankytojai turi galimybę prisijungti Zoom nuotoline programėle ir aktyviai pasportuoti. Pasiūlymą pabandyti dalyvauti tokiame didžiuliame čempionate priėmėme kaip iššūkį, juk nepabandę nesužinosime. Džiugu, jog mūsų Dienos centro lankytojai Darius ir Vestina išdrįso priimti šį iššūkį ir nepabūgo dalyvauti. Nors laikas iš tiesų buvo labai ribotas, t. y. turėjome laiko tik 3 savaites. Jiems pasiruošti padėjo kineziterapeutė Laura Jašinskaitė ir karate meistras Gintaras Kazilionis. Neišdildomi įspūdžiai, įvairios naujai patirtos emocijos, nuostabą kelianti sportuojančių dalyvių ir žiūrovų gausa, suvokimas apie žmogaus galimybių ribas - lydėjo visą komandą. Miela patirtis ir pastebėjimas, kad neįgalieji dalyviai iš Belgijos labai komfortiškai jaučiasi tokiose išvykose, yra drąsūs ir aktyvūs, buvo juntamas šalia lydinčių artimųjų natūralus palaikymas. Svarbiausias akcentas tai džiaugsmas visų akyse, tas pasitikėjimas savo gebėjimais ir tikėjimas tuo ką daro, smagus užtvirtinimas blyksintys medaliai ant krūtinės.
Dėkojame už suteiktą  galimybę dalyvauti atstovams Gintarui ir Laurai Kazilioniams, kurie pakvietė mus į šį renginį, UAB NITATOR-SLT įmonei, parėmusiai įsigyjant kimono.
Esame pakviesti į vasarą Belgijoje vyksiantį čempionatą, kas žino, o gal išdrįsim ir ten?!

Direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Sigita Stapulionytė
2023-03-06

Kyokushin karate - sportas visiems!

2023 m. kovo 4 dieną Kauno sporto halėje vykęs Kyokushin karate paramos turnyras “Let’s join the fight together” įeis į Lietuvos karate sporto istoriją. Turnyro metu pirmą kartą buvo skirtas atskiras tatamis karate sportininkams turintiems negalias.
Varžybose dalyvavo arti 600 kovotojų, tarp jų 13 para-karate sportininkų iš Lietuvos ir Belgijos, turinčių regos ir intelekto negalias. Jie varžėsi sportininkams su negaliomis pritaikytose kata ir kumite rungtyse. Turnyre pasirodė labiausiai tituluoti Lietuvos  para - karate sportininkai, “Kamuido” klubo atstovai -  2022 metų para karate „I karate Global“ pasaulio čempionato, neregių ir silpnaregių kategorijos pirmos vietos laimėtojai Mažena Novickaja, vicečempionas Aivaras Mickus, kurie kartu su Ieva Vaškevičiūte  komandinėje kata rungtyje parvežė Lietuvai auksą.
Sportininkai džiaugėsi galimybe  parodyti savo įgūdžius karate sporto gerbėjams Lietuvoje ir įkvėpti negalią turinčius žmones sveikai gyventi, sportuoti ir siekti pergalių.
Paramos turnyre taip pat dalyvavo “Kamuido” klubo sportininkai, Biržų r. socialinių paslaugų centro auklėtiniai su intelekto negalia Darius Indriulėnas ir Vestina Januševičiūtė, bei Pasvalio sutrikusio intelekto žmonių globos centro „Viltis“ auklėtinės Snieguolė Markevičiūtė ir Raimonda Giedrytė. Žengti pirmuosius žingsnius karate pažinimo keliu ir padėjo pasiruošti varžyboms kineziterapeutės Vida Blantaitienė ir Laura Jašinskaitė.
Lietuvos karate kyokushin klubo „Kamuido“ vadovas, II dan juodo diržo meistras Gintaras Kazilionis, įvairias negalias turinčius vaikus ir suaugusius treniruoja nuo 2021 metų. Treniruotės vyksta tiek sporto salėse, tiek nuotoliniu būdu. Šiuo metu “Kamuido” klubas veikia penkiuose Lietuvos miestuose, regos negalią turintys sportininkai ne tik kartu treniruojasi su reginčiaisiais, bet ir laiko kvalifikacijos kėlimo egzaminus.
Nuo 2021 metų “Kamuido” klubas tapo pasaulio integruoto karate federacijos “I-karate-Global” narys. Ši Belgijoje įkurta organizacija jungia kovos menais užsiimančius, įvairias negalias turinčius žmones iš viso pasaulio. Jos įkūrėjas ir vadovas šešto dan juodo diržo meistras Eric Bortels.
“I - karate-Global” organizacijos misija pasitelkiant karatė principus skatinti vaikų, jaunuolių ir suaugusiųjų, turinčių specialiųjų poreikių, integraciją ne tik į šį unikalų kovos meną, bet ir į kasdienį gyvenimą. Taip padedant jiems ugdyti pasitikėjimą savimi ir savigarbą, bei suteikiant galimybę nustebinti aplinkinį pasaulį savo sugebėjimais ir jėgomis.
Karate kyokushin klubas „Kamuido“, jo stipri ir draugiška sportininkų bendruomenė siekia skleisti šią žinią ir Lietuvoje. Kaip teigia klubo projektų vadovė Laura Kazilionė - nesvarbu koks tavo amžius, svoris, socialinė padėtis ar negalia - tatamis ir kyokushin karatė sportas skirtas visiems.

Daugiau nuotraukų ČIA.

Laura Kazilionė
2022-03-08



Paskutinį kartą redaguota: 2023-03-09