Stiprūs kartu

Stiprūs kartu

2021-12-10

2021 m. gruodžio 9 d. Biržų technologijų ir verslo mokymo centro Vabalninko skyriaus Socialinio darbuotojo padėjėjo profesinio mokymo programos mokytojai ir mokiniai vykdė integruotų pamokų projektą „Stiprūs kartu“, skirtą Tarptautinės neįgaliųjų dienos minėjimui. Šiuo projektu siekėme kurti bendrystę  per įtraukųjį praktinį mokymą. Renginyje dalyvavo VšĮ Biržų r. Socialinių paslaugų centro lankytojai, Biržų kultūros centro Vabalninko filialo folklorinis ansamblis „Saulala“, socialinio darbuotojo padėjėjo ir dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo profesinio mokymo programų  mokiniai, profesijos mokytojai.     
Centro direktorius Dainius Korsakas sveikino visus su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis – šv. Kalėdomis ir linkėjo, kad stiprūs kartu būtume ne tik prieš šventes, ar minėdami Neįgaliųjų dieną, o kasdien šalia savęs pastebėdami kitą žmogų ir parodydami jam dėmesį. Renginį pradėjo svečiai, uždegdami antrąją Advento žvakę. Skambėjo  melodingos folklorinio ansamblio „Saulala“ dainos (vadovas Petras Matulis), o paskui vyresnioji profesijos mokytoja Sigita Čibinskienė pakvietė svečius pasigaminti po kalėdinį žaisliuką. Būsimieji socialinio darbuotojo padėjėjai aktyviai bendravo su renginio svečiais, kartu kūrė kalėdinius žaisliukus. Netrukus jau galėjome pasidžiaugti rezultatais – kiekvieno pasigamintas žaisliukas buvo vis kitoks, bet visų kurtas su meile ir dėmesiu. Centro direktorius dalyviams įteikė padėkas, o būsimi socialinio darbuotojo padėjėjai padovanojo kiekvienam Socialinių paslaugų centro lankytojui po užrašų sąsiuvinį su asmeniniu įrašu, priminsiančiu apie šios dienos pažintį.
Dar ilgokai netilo šurmulys prie vaišių stalo... Skirstėmės su mintimis, kad ir daina skambesnė, ir bėda mažesnė, ir duona skanesnė, kai galime jausti bendrystę ir dalintis. Taip mes tampame stiprūs... Stiprūs kartu...   

Profesijos mokytoja Dalia Liaukevičienė


Paskutinį kartą redaguota: 2021-12-11