Projektas „Integralios slaugos ir socialinės globos paslaugų plėtra Biržų rajone“

Projektas „Integralios slaugos ir socialinės globos paslaugų plėtra Biržų rajone“

2021-12-06

 

VšĮ Biržų rajono socialinių paslaugų centras nuo 2016 m. gegužės mėnesio vykdo projektą „Integralios slaugos ir socialinės globos paslaugų plėtra Biržų rajone“, kuris finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų. Tai projekto II etapas, kurį buvo numatyta tęsti iki 2020 m. vasario 5 dienos, tačiau papildomais susitarimais veiklų vykdymą numatoma pratęsti iki 2022 m. kovo 31 dienos. Projektinei veiklai vykdyti skirta 412 006,56 eurų.
Projekto tikslas – suteikti integralią pagalbą (socialinę globą ir slaugą) neįgaliems ir senyvo amžiaus asmenims bei konsultacinę pagalbą jų šeimų nariams. Projekto vykdymo metu suburtos keturios mobilios komandos, kurios aprūpintos darbui reikalingomis priemonėmis, slaugos paslaugoms teikti įsteigti 2 slaugytojų, 4,5 slaugytojų padėjėjų ir 0,5 kineziterapeuto – masažisto etato. Projektas vykdomas be partnerių, jo veiklą administruoja 2 koordinatorės.
Projekto vykdymo metu buvo suplanuota suteikti kompleksinės dienos socialinės globos paslaugas 60 asmenų, tačiau iki 2021 m. lapkričio 30 dienos paslaugos suteiktos viso 91 asmeniui, šiuo metu paslaugas gauna 40 gavėjų.
Projekto pradžioje susidurta su problema, kai žmonės sunkiai priėmė pagalbą, nenorėjo įsileisti į savo namus pašalinių žmonių, tačiau įsibėgėjant veiklai paslaugas gaunantys asmenys pajuto specialistų teikiamą naudą, artimieji suprato, jog slaugos paslaugos yra didelė pagalba jų artimiesiems. Šiandien galime pasidžiaugti, kad asmenys, kuriems reikalinga slauga ir dienos socialinė globa, teigiamai atsiliepia apie mobiliosios komandos specialistų darbą, artimieji reiškia padėkas už teikiamą kokybišką priežiūrą.
Projekto vykdymo metu kelta mobiliosios komandos darbuotojų ir lankomosios priežiūros specialistų kvalifikacija (dalyvavo 25 asmenys), teikta informavimo ir konsultavimo paslauga prižiūrimų asmenų artimiesiems, šeimos nariams (40 asmenų) bei organizuoti 4 informaciniai renginiai bendruomenės nariams, visuomenei apie teikimas paslaugas, projekto veiklų vykdymo metu pasiektus rezultatus.
Finansuojama iš projekto „Integralios slaugos ir socialinės globos paslaugų plėtra Biržų rajone“, 08.4.1-ESFA-V-418-02-001.



Paskutinį kartą redaguota: 2021-12-06